Saturday, 2 November 2019

Kereta Sewa Penang




TRIP PULAU PINANG

Mat Drat sebenarnya ke Penang pada bulan lepas. Kali ni tak drive kereta sebab rasa letih nak drive, banyak sangat travel kebelakangan ni. Jadi Mat Drat ambil kesempatan ke sana dengan train ETS, dan balik dengan Malindo turun di Aitport Subang. Nak cepat.

Bila tak drive dan ke Pulau Pinang naik ETS atau flight, satu masalah nak bergerak. Jadi perlukan kereta sewa. Nak pakai grab je boleh tapi kalau keluar sekali sehari tu boleh la. Kalau nak keluar beberapa kali dan perjalanan agak jauh, better sewa kereta. Lagi pun sewa kereta ni, kita boleh rancang perjalanan kita dan jimatkan masa.

Jemput singgah perkongsian Mat Drat pasal trip Penang ni, tapi pasal beza train ETS Gold dan ETS Platinum


Beza ETS Gold ETS Platinium
👇👇
 Trip Penag 
 Beza ETS Gold dan ETS Platinum  

.............................................................................

KERETA SEWA MURAH PULAU PINANG

Kalau yang ke Penang tak drive kereta sendiri tu, memang perlukan kereta. Selain banyak tempat menarik yang nak di tujui, kat sini jug abanyak tempat makan yang best.

Makan kat Pennag memang best. Satu malam tu, dari Georgetown Mat Drat ke Sungai Dua makan Char Kuew Teow, dan balik boleh singgah pulak makan Nasi Kandar. Dah 11.00 malam makan nasi kandar, memang hebat orang Penang. 

Bagi yang ingin bercuti ke Pulau Pinang / Penang dan mencari kereta sewa, boleh la consider MMS Car Rental.

Mat Drat copy sebahagian apa yang ada di laman web / blog mereka ye (copy dengan izin). 

.............................................................................

WOW! ANDA INGIN BERCUTI KE PULAU PINANG?


MMS CAR RENTAL The best Penang car rental!! 
Kami menyediakan perkhidmatan KERETA SEWA PENANG dengan  harga mampu milik untuk anda menjelajahi tempat-tempat menarik di Pulau Pinang (World Heritage).

Penang mempunyai banyak tempat-tempat menarik yang wajib dikunjungi. Sudah pasti jika anda datang ke Penang, anda perlukan kenderaan untuk menjelajahi tempat-tempat tersebut.

MMS Car Rental, KERETA SEWA MURAH PENANG, menawarkan perkhidmatan kereta sewa di Pulau Pinang dengan servis yang terbaik, cepat, murah dan selesa. Anda hanya perlu whatsapp ke 0172674254

.............................................................................

Pick-up dan Return Point

Bagi yang nak sewa kereta dengan MMS Car Rental ni, boleh arrangekan untuk pick-up dan return kereta secara percuma di 
  • Penang International Airport
  • Terminal Ferry Georgetown
  • Stesyen Bas Sungai Nibong
  • Kawasan berdekatan (kena hubungi dan tanya)

Cara nak Sewa

Macam biasa, nak sewa kereta cukup mudah, termasuk juga dengan MMS Car Rental ni.
  • Proses Dokumentasi mudah
  • Tiada Cagaran

Jenis Kereta Sewa

Nak tengok kereta yang ada, boleh ke link ni
https://keretasewamurahppenang.blogspot.com/p/jenis-kereta.html

.............................................................................

Harga Sewa Kereta


  • Harga sewa kereta serendah RM 90 sahaja sehari. Mat Drat tak promosi untuk date RM 50 ni macam mana nak dapat. Biasanya kereta sewa RM 50 ni boleh dapat Viva, weekday dan perlu sewa minimum 2-3 hari. Untuk MMS Car Rental ni, boleh tanya mereka.

Dari laman web mereka , kadar sewa yang dipamerkan adalah seperti berikut :
Harga Kereta Sewa Car Rental Penang
Harga Kereta Sewa MMS Car Rental Penang


.............................................................................

Harga Sewa Van / Pakej Sewa Van

Kereta Sewa Murah Penang Pulau Pinang
Trip sewa van ke Lost World of Tambun


Selain kereta, mereka juga sediakan perkhidmatan sewa Van. Ada 2 pakej
  1. Van Sewa,pandu sendiri
  2. Van Sewa, dengan pemandu

 Sewa Van, Tanpa Pemandu  
Harga sewa Van tanpa pemandu yang ditawarkan adalah ;
  • Van 11 seater : RM 350 / hari
  • Van 14 seater : RM 400 / hari
  • Van 18 seater : RM 600 / hari

 Sewa Van, Dengan Pemandu 
Kalau perlukan pemandu pula, mereka tawarkan harga berikut

DESTINATION
(From Penang)
1-6 PAX
7-12 PAX
13-16 PAX
TOUR IN PENANG
(Around Island)
RM 450
RM 650
RM 850
JETI KUALA KEDAH
RM 490
RM 690
RM 890
BUKIT KAYU HITAM
RM 490
RM 690
RM 890
PADANG BESAR
RM 490
RM 690
RM 890
ZOO TAIPING
RM 450
RM 650
RM 850
BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT
RM 450
RM 650
RM 850
MAPS IPOH
RM 490
RM 690
RM 890
LOST WORLD OF TAMBUN
RM 490
RM 690
RM 890
CAMERON HIGHLANDS
RM 550
RM 750
RM 950
SUNWAY LAGOON
RM 790
RM 990
RM 1190
KLIA/KLIA 2
RM 790
RM 990
RM 1190
KUALA LUMPUR
RM 790
RM 990
RM 1190
GENTING HIGHLANDS
RM 850
RM 1050
RM 1250
A FAMOSA MELAKA
RM 890
RM 1090
RM 1290
LEGOLAND
RM 990
RM 1190
RM 1390
JOHOR
RM 990
RM 1190
RM 1390

Terma dan syarat:
*Harga adalah untuk satu hari atau sebahagian daripadanya.
*Harga termasuk sewaan kenderaan, gaji pemandu, tol dan parking sahaja.
*Tidak termasuk tiket masuk ke tempat pelancongan.
*Tempat permulaan hanya bermula di Penang sahaja.

Terms and Condition:
*All prices for PERDAY or less then One day.
*Price included rental vehicles, driver salary, toll and parking only.
*Not include entrance ticket.
*Pick up point start from Penang only.


Jadi, jika mencari kenderaan sewa tak kisahlah kereta atau van, boleh la consider MMS Car Rental Penang. 

Untuk pertanyaan, boleh terus klik link ni untuk WhatsApp 0172674254 




~Mat-Drat ~

Kalau rasa bermanafaat, boleh share. 👇👇👇

Share link ke Whatsapp, nanti nak refer semula senang. !! 

No comments:

Post a Comment

Komen dan cadangan dari pembaca amat di alu-alukan.

Walau bagaimana pun Mat Drat mengambil sedikit masa untuk membalas komen atau sebarang pertanyaan.