Thursday, 25 August 2016

Harga Tiket Legoland ( Tiket Murah )

Sebenarnya entry kali ini adalah entry #throwback bersempena saya ke Johor Baharu baru-baru ini.


Legoland Tiket Murah
Legoland

Trip Cuti-Cuti kami ke Legoland ni sebenarnya dah setahun lebih. Memandangkan saya baru selesaikan kongsikan pengalaman trip Jalan Jalan Cari Makan saya ke Johor Bahru, jadi saya ambil kesempatan juga untuk kongsikan sedikit pengalaman bercuti di Legoland.... walau pun dah lama berlalu.


Untuk yang ingin dapatkan info berkaitan tiket murah ke Legoland, boleh klik link di bawah. Di link di atas (entry "Tiket Legoland Murah") saya kongsikan promosi terkini untuk dapatkan tiket murah ke Legoland. Terdapat maklumat kupon-kupon, baucer dan diskaun yang ditawarkan oleh pelbagai pihak. Boleh la pilih mana yang paling menjimatkan dan berbaloi.



Untuk trip saya ke Johor Baharu baru-baru ini, saya kongsikan juga mengenai :








Sebelum saya kongsikan sedikit pengalaman percutian kami ke Legoland di entry berikutnya, saya kongsikan dahulu sedikit info mengenai Harga Tiket masuk ke Legoland.


Harga Tiket Legoland

Harga tiket ke Legoland ni bolehlah kata ada 4 kategori iaitu
  1. Harga Walk-in
  2. Harga Online
  3. Harga Annual Pass
  4. Harga  VIP Expedition
Untuk harga murah, kena la beli secara online. Tetapi kadang-kadang, harga Walk-in pun boleh jadi lagi murah tetapi dengan syarat anda ada kupon promosi tertentu.

Tips : 
Google sahaja dengan carian "Kupon Tiket Legoland Malaysia / Legoland Ticket Coupon"


Pengalaman saya semasa hendak ke Legoland hari tu, saya juga google dahulu sebelum pergi untuk dapatkan info kalau ada apa-apa promosi tiket murah terkini.

Kebetulan pada waktu itu Susu Dutch Lady UHT memberikan promosi buy 1 free 1 tiket Legoland. Jadi saya beli susu kotak Dutch Lady dan gunakan kupon yang diberikan tu untuk membeli tiket masuk ke Legoland. Saya beli tiket secara walk-in tetapi dengan kupon dari Dutch Lady, kira murah la dari beli secara online atau secara walk in.

Tapi cuba la juga lihat harga online, mungkin lebih murah kerana promosi sentiasa berubah-ubah. 






Mari semak harga tiket untuk masuk : ( saya copy dari laman web legoland pada 25.08.2016)


1. Harga Walk-in - Open Date ( Tiket Sehari)

- Beli di kaunter
- Beli dan masuk
- Ada waktu tertentu, terutamanya weeknd di musim cuti sekolah, kaunter tiket agak ramai pengunjung.




1-Day Tickets (Theme Park, Water Park & Combo)
Standard Ticket (Walk-Up Price: Visit Any Date The Park Is Open)
Price in RM

Combo Adult (Theme Park & Water Park) 
RM225
Combo Child/Senior (Theme Park & Water Park)
RM180

Theme Park - Adult
RM180 
Theme Park - Child/Senior
RM145

Water Park - Adult
RM122
Water Park - Child/Senior
RM10



2. Harga Online - Book 7 hari awal ( Tiket Sehari)

- Beli online, dapat diskaun 20%. 
- Jadi kalau anda tiada sebarang kupon promosi, maka beli secara online lebih murah dan menguntungkan. 
- Tiket perlu dibeli 7 hari awal



Tapi nanti dulu, lihat harga ini dan tengok juga harga pilihan ke-3 iaitu beli secara walk-in


1-Day Tickets (Theme Park, Water Park & Combo)
Book 7+ Days Early & Save 20%
Normal Price20% OFF

Combo Adult (Theme Park & Water Park) RM225RM180 
Combo Child/Senior (Theme Park & Water Park) RM180RM144

Theme Park - AdultRM180RM144 
Theme Park - Child/SeniorRM145RM116

Water Park - AdultRM122RM  98
Water Park - Child/SeniorRM101RM  81



3. Harga Walk-in - MYKad Promotion ( Tiket sehari)

Jika dilihat harga tiket ini, harga yang ditawarkan adalah sama dengan membeli secara online. Jadi kalau rakyat Malaysia, semestinya ada MYKad, jadi beli sahaja di kaunter pun sudah dapat harga murah. Yang penting jangan lupa bawa MYKad masa membeli.

Selain harga yang beli dengan membawa MYKad lebih murah berbanding membeli secara online, beli di kaunter secara walk-in ini juga memberikan kita pilihan untuk ke Legoland tanpa menetapkan hari terlebih dahulu. Kalau beli secara online tu, kita dah kena tetapkan tarikh siap-siap. Mana tahu, beli tiket awal-awal.... di saat akhir ada pulak halangan untuk Legoland. Kan dah rugi...

Selain itu, dengan membeli tiket  menggunakan MYKad, pembeli juga akan dapat baucer makanan bernilai RM10. Dapat lah cover sikit  kos makan kat dalam tu nanti.

Tapi sebelum decide nak beli secara online atau walk-in sahaja, adalah lebih elok intai-intai website Legoland. Mana tahu ada promosi-promosi tertentu yang sedang dijalankan.

Jika anda memilih untuk membeli tiket secara walk-in, seelok-eloknya datang awal 30 minit sebelum theme park dibuka. Untung kalau awal ni, kita tidak perlu membuang masa beratur di kaunter dan dapat jadi antara pengunjung yang paling awal masuk ke Legoland. Dapat la main permainan yang ada tanpa perlu beratur panjang. 

Berikut harga tiket untuk pemegang MyKad : 

1-Day Tickets (Theme Park, Water Park & Combo)
MYKAD Promotion (Includes a RM10 food voucher)
Price in RM

Combo Adult (Theme Park & Water Park)RM180
Combo Child/Senior (Theme Park & Water Park)RM144
Theme Park - AdultRM144 
Theme Park - Child/SeniorRM116

Water Park - AdultRM100
Water Park - Child/SeniorRM 83




Ketiga-tiga senarai harga tiket di atas ni saya kongsikan untuk kemasukan ke Theme Park Legoland untuk satu hari. Jika bimbang anak-anak tak puas bermain di Theme Park dan di Water Park, apa kata beli sahaja tiket combo untuk 2 hari.

Satu hari untuk bermain puas di taman tema dan hari berikutnya bolehlah anak-anak bermain di taman tema air sepuas-puasnya.



Harga-harga tiket bagi kategori lain boleh semak di http://www.legoland.com.my/Plan/Prices-and-Tickets/#walk-up-price




Parking Rate Legoland

Untuk parking, setiap kereta akan d caj RM10 per entry.Lot parking pula hanya bersebelahan dengan Legoland, Tapi kalau datang lambat, terpaksa la pilih tempat yang sedikit jauh walau pun di kawasan parking yang sama.

Sambung di entry berikutnya untuk 







Booking.com

~mat-drat~

Wednesday, 24 August 2016

Kedai Makan Rahmat Pasir Gudang - JJCM Johor Bahru


Seperti saya ceritakan di entry sebelum ini iaitu  di entry  > Jalan Jalan Cari Makan Johor Bahru 4H3M < ,  salah satu tempat saya  dan rakan setugas singgah makan adalah di Kedai Makan Rahmat ini.


Kedai Makan Rahmat



Rakan-rakan dari JB yang saya jumpa sehari sebelum saya ke Pasir Gudang, mencadangkan kami singgah makan di sini.

Seingat saya apabila saya post di FB dan tag lokasi ini, ramai rupanya rakan-rakan yang telah makan di sini terutama mereka yang duduk berhampiran Johor Bahru atau pun mereka yang ada tugasan mahupun sedang bercuti di sekitar Johor Bahru atau di Pasir Gudang itu sendiri.


Lokasi Kedai Makan Rahmat
Kedai Makan Rahmat ini terletak di Kampung Pasir Putih, Pasir Gudang. Tidak susah untuk kesini jika menggunakan Applikasi Waze atau pun menggunakan Applikasi Google Drive (dalam google map ).

Kedai Makan Rahmat ini terletak di hujung kampung dan ianya berhampiran laut. Sebahagian kedai makan ini terletak sebahagian di atas darat dan sebahagian lagi di atas air laut.

Kampung Pasir Putih ini juga tidak berapa jauh dari Tanjong Puteri Golf Resort.







Sejarah

Kedai Makan Rahmat ini di rasmikan oleh TMJ - Tengku Mahkota Johor Ibrahim Ismail Ibni Sultan Iskandar pada tahun 1986. Telah hampir 30 tahun kedai ini beroperasi dan terus  digemari dan menjadi salah satu destinasi pilihan untuk makan-makan.  TMJ yang merasmikan kedai makan ini dahulu, telah telah menjadi Sultan Johor sekarang. Daulat Tuanku !!

Gambar dibawah memaparkan majlis perasmian oleh TMJ 30 tahun dahulu dan juga kelihatan gambar Tun Siti Hasmah ketika berkunjung ke sini. Nostalgia sungguh gambar ni.....




Menu Pilihan
Menu utama pastinya ikan siakap goreng ataupun ada orang panggil barramundi fish. Janganlah datang ke sini tak makan menu utama pula.

Emmm... sebut barramundi, teringat satu restoran Barra Cafe di Ampang sebelah MRR2 yang menu utama adalah barramundi / siakap. Tetapi beberapa tahun ini, telah 2 - 3 kali saya lalu di kawasan tu, dah tak nampak kewujudan Barra Cafe itu. Mungkin harga dan lokasi memainkan peranan sehingga Barra Cafe hilang dari radar!!

Berbalik kepada siakap goreng di Kedai Makan Rahmat ni, dia punya rasa.....perghhhh!!

Memang makan sampai licin sehingga tulang ikan pun tak ada tinggal isi.. Rasa sisik ikan yang rangup tu pun saya nak makan-makan. Inilah kali pertama saya makan siakap goreng. Biasa tu kalau order di kedai, pastinya masakan siakap 3 rasa... sweet sour ... steam.... berlada.. Tak sangka sungguh, goreng je pun ada kesedapannya tersendiri.







Udang sambal juga jangan lupa order ye.... Memang terbaik. Udangnya segar dan masakannya sedap, tidak terlalu pedas. Udang pun bukan lah saiz kecil-kecil,

Satu lagi menu yang saya cadangkan, jangan lupa order sambal goreng tempe. Memang ohsem.... ranggup dan cukup segala rasa.



Nampak sempoi je siakap goreng ni... rasa dulu baru tahu

Pandangan belakang siakap goreng ! !

Udang Sambal Kedai Makan Rahmat. Dan sambal kering tempe.

Lengkap menu yang di order - untuk kami berdua

Untuk kami berdua, kami order seekor siakap goreng, sepiring udang sambal, sepiring sayur campur, sepiring sambal kering tempe. Pihak kedai akan berikan kuah kari, sambal kicap ( menu wajib orang Johor) dan juga sambal belacan.

Cukup menyelerakan sehingga licin kami makan.

Selesai.... kepala pun ikutkan hati nak kunyah-kunyah je.

Harga Siakap Goreng Kedai Makan Rahmat

Ketika hendak bayar ( saya dah bayangkan akan kena caj RM 70 ke atas ni), abang cashier kata RM 48. Saya siap sebut setiap jenis hidangan takut ada yang tertinggal. Betul tak sampai RM 50 untuk makan sedap macam ni dan menu-menu yang kami order. Memang berbaloi.


Dan saya kongsikan gambar suasana di kedai ini.

Mula-mula kena beratur. Elok sorang beratur, yang lain terus cari meja kosong.

Beratur untuk pilih menu

Bagi nombor meja dan pilih lauk yang diingini.

Suasana dalam kedai, memang ra,ai orang. Time lunch, memang la orang ramai. Pasir Gudang ni ada kawasan industri, jadi memang ramai pekerja di sekitar sini. Kami sampai dalam jam 1.00 petang.





Ini gambar selepas kami selesai makan sekitar jam 2.30 petang. Nampak beberapa meja telah kosong.






Sambil makan, lihat la laut di sebelah kedai. Tapi tak ada la deruman ombak atau pun tiupan angin sebab ni Selat Tebrau, bukannay Laut Cina Selatan. Nun di sana tu adalah Singapore.







Selamat Menjamu Selera

~mat-drat~

LC Catering Johor Bahru - JJCM Johor Bahru

Seperti saya ceritakan di entry sebelum ini di  >  JJCM - Jalan Jalan Cari Makan Johor Bahru 4H3M < , saya  dan rakan setugas makan malam di sini pada hari pertama kami di Johor Bahru.


Image : perpustakaanawamdaerahbera.blogspot
Image : perpustakaanawamdaerahbera.blogspot

Lokasinya yang dekat dengan hotel penginapan kami menjadi alasan utama kami ke sini. Restoran ini terletak di Jalan Balau Taman Melodies. Parking tidak menjadi masalah jika ingin makan di sini.

Sewaktu kami ke sini, restoran memang agak ramai pengunjung walau pun pada hari bekerja. Antara perkara yang menarik minat saya adalah pekerja di restoran ini menggunakan pakaian seragam kemeja putih dan bersongkok tinggi. Tak silap saya, memang songkok tinggi ni memang diketahui ramai digunakan oleh rakyat Johor.

Boleh pilih untuk makan di ruang terbuka atau di ruang tertutup yang berhawa dingin.Kami lebih selesa makan di ruang terbuka.

Pihak restoran juga turut menyediakan sedikit hiburan kepada pelanggan dengan menyajikan dua orang penyanyi. Tidak pasti setiap malam atau pada malam-malam tertentu sahaja ada persembahan ini. Sayang nyanyian mereka rasanya tidak dapat dinikmati sepenuhnya oleh pelanggan kerana kedudukan restoran yang bersebelahan jalan utama sedikit bising. Saya juga terpaksa mendengar nyanyian mereka berselang seli dengan deruman kenderaan di jalan utama.

Menu dan Harga

LC catering menyediakan pelbagai pilihan makanan, dari ala-ala Thailand, masakan Nusantara ( Malaysia dan Indonesia) dan juga western food.

Menu pilihan utama di sini adalah nasi briyani, nasi serai, ayam penyet, pecel lele dan sebagainya. Harga pula sedikit mahal rasanya tetapi tidaklah terlalu mahal. Nasi goreng contohnya, harga yang terpapar adalah RM10.00.



Suasana sewaktu kami ke sini

Menu pilhan - ayam penyet

Nasi Serai LC Catering 

Ayam Penyet LC Catering 

Pecal Lele LCCatering


Menu dan harga

Menu dan harga

Menu dan harga

Menu dan harga


Selamat Menjamu Selera

~mat-drat~

Tempat Makan Best di Johor Baharu




Secara ringkasnya, Jalan-Jalan Cari Makan Johor Bahru untuk 4H3M kali ini saya singgah menjamu selera di :

Makan Tengah Hari
MNA Sembilan ( Asam Pedas) - Bandar Utama
MJ Family Restaurant and Catering - Taman Impian Emas, JB
Kedai Makan Rahmat - Pasir Gudang
Beriani Kambing 40 hari - Yong Peng

Makan Malam

LC Catering
Benafe Village
Restoran Dapur Istimewa 


Sila baca entry saya  Jalan Jalan Ke Johor Bahru 4H3M < 


1. MNA Sembilan ( Asam Pedas) - Bandar Uda Utama


Sahabat saya bawa saya untuk makan di sini kerana berdekatan dengan tempat kami ditugaskan. Restoran tidak besar, dan pilihan makanan juga tidak banyak.

Tapi apa yang penting, masakan asam pedas di sini memang mantap. Seperi yang dia pesan, ko nanti rasa la asam pedas dia... memang class!!

Jangan confius bila tengok signboard ada tulisan cina, itu adalah signboard iklan satu jenama kopi ye. Restoran dimilik oleh Melayu Muslim.

Memang tak mengecewakan untuk makan tengah hari untuk hari  pertama saya di sini.



2. LC Catering


Untuk makan malam di hari pertama di JB ini, saya hanya ke LC Catering. Keletihan bekerja di siang hari, jadi hanya cari makan di tempat yang berdekatan dengan hotel sahaja.

Kedudukan di tepi jalan utama iaitu di Jalan Balau (Jalan Tebrau) memang senang untuk ditemui. Dari Hotel KSL ke Restoran ini tidak sampai 1 km. 

Ini lah restoran paling okey kata kawan saya berdasarkan kriteria yang saya minta .... iaitu saya minta dia tunjukkan tempat makan yang paling dekat dengan hotel.

Menu utama dan menjadi pilihan di sini rasanya Nasi Serai, Nasi Arab dan juga Ayam Penyet. Ini yang saya tanya pelayan sewaktu saya ke sini.

Sambil makan, pengunjung akan di hiburkan dengan 2 orang penyanyi yang menyanyikan lagu-lagu lama.... cooool....

Baca Entry > JJCM - LC Catering <



3.  MJ Family Restaurant and Catering - Taman Impian Emas, JB




Hari ke dua saya di sini, sahabat saya bawa saya amakn di restoran ini. Asalnya saya minta bawa ke restoran semalam iaitu restorang MNA Sembilan, tetapi kawan saya kata agak jauh.

Memandangkan saya nak makan asam pedas ( tak puas makan semalam), kawan saya bawa ke MJ Family ini yang terletak di Taman Impian Emas.

MJ ni bukan Micheal Jackson ye. Tapi kalau ikut gambar tertera di hadapan kedai, rasanya MJ ini Mahkota Johor.

Sedikit sayang kerana kami sampai sudah lewat iaitu sekitar jam 3 petang, jadi masakan asam pedas sudah habis. Tinggal kuah sahaja. Kuah pun kuah la.... janji dapat makan asam pedas.

Restoran ni di buka dari awal pagi hingga malam..... lengkap dari sarapan, makan tengah hari, minum petang dan makan malam.






4. Benafe Village JB

Benafe Village
Untuk makan malam di hari ke dua, kawan saya Fuz akan payung. Tempat dituju malam ini adalah Benafe Village.

Benafe Village ini juga terletak berhampiran dengan KSL Hotel iaitu lebih kurang 2 km sahaja. 

Kali ni suasana makan agak berbeza dengan suasana lebih happening. Ada 'artis' menyanyi untuk menghiburkan pengunjung dan juga tedapat screen besar untuk tontotan.... sewaktu saya ke sini, siaran langsung  bolasepak ditayangkan, semestinya pasukan JDT yang bermain.

Nak makan dengan kawan, kawan sambil bersantai lewat malam.... tiada masalah kerana restoran ditutup lewat. Juga boleh sambil makan, kita hantar kereta untuk di cuci di car wash bersebelahan. Siap makan boleh ambil kereta yang telah siap di basuh.

Harga makan di sini cuma agak mahal sedikit dari kedai biasa... sesuai dengan tempat dan suasana yang ditawarkan.


Pentas untuk artis perform


Suasana Benafe Village


Suasana Benafe Village

Car Wash bersebelahan parking lot Benafe Village



5. Kedai Makan Rahmat - Kampung Pasir Putih, Pasir Gudang

Siakap Goreng - Kedai Makan Rahmat

Hari ke-3 di sini, saya perlu menjalankan tugas di Pasir Gudang. Tiada rakan setugas dari JB yang akan turut serta kami ke Pasir Gudang, jadi saya dan rakan perlu mencari tempat makan sendiri. Walau bagai mana pun, sahabat saya malam tadi telah mencadangkan saya ke Kedai Makan Rahmat.

Kedai Makan Rahmat terletak di Kampung Pasir Putih dan kedudukan restoran di hujung kampung dan berhampiran laut. Tidak jauh dariTanjong Puteri Golf Resort.

Apa yang special Kedai Makan Rahmat??

Di sini, menu utama adalah ikan siakap goreng. Kata sahabat saya, rugi tak rasa ikan siakap goreng di sini kalau ke Pasir Gudang.

Harga makanan.... emmm saya rasa murah sebab masa nak bayar saya siap suruh abang tu kira sekali lagi. Saya sangka akan mencecah RM 70-RM90, rupanya tak sampai RM 50 untuk kami berdua.


Baca Entry > JJCM - Kedai Makan Rahmat <


6. Restoran Dapur Istimewa

Untuk makan malam hari ke-3, tiada yempat makan yang special kami tuju. Berdasarkan petunjuk kawan saya, berhampiran Pulai Spring Resort tempat kami menginap terdapat banyak restoran makan terutama di Taman Pulai Perdana.

Apa yang special di sini saya tak tahu, tapi antara banyak-banyak restoran yang saya jumpa di sini.... ini yang paling ramai pengunjing dan nampak paling meriah. Main terkam sahaja.

Menu makanan sepertui restoran tomyam biasa dan harga juga biasa-biasa.


7. Kedai Makan Kambing 40 Hari

Image :sariyusa.blogspot


Image : gongreng.blogspot


Terkejut dengar nama ni buat pertam kali. Pertama kali dengar masa trip saya ke Singapore tahun lepas.

Untuk makan tengah hari di hari ke-4 kami, kami singgah makan di Kedai Makan Kambing 40 Hari semasa di dalam perjalanan balik ke Kuala Lumpur.

Terletak di tepi Jalan Besar Ayer Hitam - Yong Peng dan boleh nampak kedudukan kedai makan ini dari highway PLUS. Cuma tak boleh berhenti di Highway PLUS dan menyeberang ke sini.

Jika dari utara, perlu keluar di EXIT Yong Peng Selatan dan menghala ke Ayer Hitam. Dalam 10 KM akan jumpa kedai makan ini di sebelah kanan.

Jika dari selatan pula, kita perlu keluar di EXIT Ayer Hitam dan naik ke atas menuju ke Yong Peng dengan melalui jalan lama. Kedai makan terletak di sebelah kiri.

Jika datang lewat, biasanya akan habis nasi briyani... terjadi kepada saya sewaktu singgah makan kembali dari singapore tempoh hari. Nasi habis tetapi kari kambing masih ada. Waktu itu saya dapat bungkus kari dengan harga RM 20 satu tupperware.

Waktu operasi kedai adalah dari 7.30 pagi hingga 3.30 petang.


Baca Entry > Trip Singapore <



Juga Entry saya berkaitan Legoland / Johor Baharu



Booking.com

~mat-drat~











Tuesday, 23 August 2016

Pulai Spring Golf Resort

Seperti yang saya ceritakan di entry sebelum ini Jalan-Jalan Ke Johor Bahru , hari ke 3 saya menginap di Pulai Spring Reosrt setelah 2 malam menginap di KSL Hotel.

2 sebab utama saya pilih Pulai Spring Resort ini adalah kerana
1. Agak hampir dengan JPO, jadi tidak perlu balik ke Bandaraya Johor Bahru
2. Untuk balik ke KL keesokannya, saya dapat jimat 20-30 minit sebab bukan bergerak dari JB.

Booking di buat betul-betul last minit melalui agoda sebelum check-out dari KSL Hotel. 

Di entry ini sebenarnya saya ingin kongsikan gambar-gambar yang agak menarik, yang sempat saya rakam dari handphone HTC 620 saya. HTC ni hadiah dari Berita Harian tahun lepas dan memang saya guna semata-mata untuk mengambil gambar.

Saya cukup tertarik dengan senibina di sini. Cukup 'Kemelayuan' dengan pelbagai ukiran -ukiran yang jarang ditemui di hotel-hotel lain.



Seperti kata seorang kawan saya yang ingin menginap di sini, dia kata hotel ini agak terpencil. Saya 'okey' je sebab terasa lebih kedamaian selepas 3H2M berhiruk pikuk di Bandaraya Johor Bahru.


Simpang ke Pulai Spring Resort - Main Entrance
Kiri kanan menghijau menuju ke bangunan Pulai Spring Resort

Guard House ke-2
Pulai Sring Resort

Sampai di resort ini, keadaan agak tenang dan lengang. Kebiasaannya kalau resort golf ni hari-hari bekerja memang agak lengang, tapi apabila menjelang weekend akan lebih ramai kerana ada sesetengah golfer suka membawa family datang bersama sambil dia bermain golf.

Seperti seorang kawan saya, kadang-kadang dia bermain golf di hujung minggu akan membawa anak-anakdan isterinya sekali. Sambil dia bermain golf, isteri akan menemani anak-anak di kolam renang.



Cantik ukiran di kaunter pendaftaran

Depan lobby yang lengang

Loby 

Selesai pendafatran kami terus ke bilik yang berlainan tingkat. Saya sepatutnya studio room tapi saya tak tahu macam mana boleh dapat family room dengan 2 bilik. Dah masuk baru perasan. Lantak lah...



Ruang tamu dan dapur kering

Dapur kering - tapi tak boleh masak la...

Salah satu bilik - terpaksa dikosongkan sebab saya seorang sahaja menginap, 

'Master' bedroom.


Sebelum kami bergerak ke JPO, sempat saya rakam pemandangan mentari merah menjelang senja.

Menjelang maghrib - view dari bilik saya


Pagi esoknya sambil berjalan menuju ke cafe untuk bersarapan, saya sempat juga snap beberapa keping gambar sekitar Pulai Spring Resort.






Golf Centre -Pulai Spring Resort
Cafe - Restaurant






Sambil bersarapan mengadap padang golf yang menghijau. Melihat pemandangan golf course cukup menenaNgkan terutama diwaktu pagi. 







Antara ukiran-ukiran yang menarik minat saya di sini.

Ukiran di bumbung laluan ke Cafe

Laluan ke Cafe
Tak tahu apa nama corak di atas bumbung ni


Kebanyakan bangunan mempunyai corak yang sama di bumbung bangunan.



Bersarapan sambil mengadap padang golf


Add caption