Sunday, 29 January 2017

Kereta Sewa Langkawi


Kereta Sewa Murah di Langkawi



Saya kongsikan beberapa nombor telefon untuk di hubungi jika ada yang ingin mencari kereta sewa di Langkawi. Beberapa pemilik kereta sewa turut mempunyai laman web sendiri.


Seelok-eloknya dapatkan dan booking awal kereta sewa. Jangan last minit baru nak booking apatah lagi jika peak season masa cuti sekolah atau public holiday.

Perlu booking awal untuk elak kereta yang kita inginkan tidak available ataupun dikenakan harga sedikit mahal, terutama pada peak season.

Di Airport atau Jeti, terdapat juga perkhidmatan kereta sewa tetapi seeloknya buat lah tempahan dahulu sebelum tiba ke Langkawi. 

Jika datang selain pada peak sason dan lebih-lebih lagi sewaktu weekday, cuba tawar untuk harga yang lebih murah. Sebagai contohnya, VIOS yang biasa disewakan pada harga RM150-RM180 sehari pada peak season, boleh dapat pada harga RM100 sehari. Jika nasib baik Avanza pun boleh dapat serendah RM 100 sehari pada waktu off-peak.

Kereta paling murah untuk disewa adalah Viva, hanya RM 50 sehari (off-peak) dan RM 90 sehari pada peak season.

Kebiasaannya kereta sewa boleh di ambil di Airport atau pun di Jeti Pekan Kuah. Jika ingin di hantar ke hotel, dapatkan nama hotel dan arrange penghantaran kereta kesana.

Nota :

Saya tidak menyediakan perkhidmatan sewa kereta. Saya hanya senaraikan beberapa nama  dan nombor mereka yang menyediakan perkhidmatan ini.
Boleh hubungi mereka untuk sebarang pertanyaan.


 






Senarai Kereta Sewa Langkawi  :



1.



2. LZ Car Rental: +60142410303 / +60175176467

http://langkawizamarisa.blogspot.com


3. Bang Chik : 013-350 8430
http://www.mrplangkawi.com/2013/06/perkhidmatan-kereta-untuk-disewa.html


4. Anuar : 019-754 3694
http://langkawi-keretasewa-airport.blogspot.my/



5. Big Thumb : 016-414 0916
http://langkawi.i1rentcar.com/

6. Anoxtravel : 019-458 8180
http://www.keretasewalangkawi.info/?m=1

7. Najmi : 017-4256 796
https://lgkrentalcar.wordpress.com/

8. Sham Sibah : 012-4440 109
https://lgkrentalcar.wordpress.com/



9. Azrul : 017-452 3349
http://arenaechoholidays.blogspot.com




Harap perkongsian ini bermanfaat. Jika ada sebarang komen atau tambahan info, bolehlah tinggalkan di ruangan komen di bawah.

Jika rasa bermanfaat untuk rakan-rakan Facebook, boleh klik butang SHARE.


Selamat Bercuti. 

~mat-drat~


Kalaua rasa bermanfaat, boleh share. 👇👇👇



22 comments:

  1. Harga kereta sewa dengan kadar berpatutan..boleh deal sampai jd..whatsapp saya 0174523349(azrul)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesej langsung tak berbalas...sekadar bluetick je...iklan beria-ia...mtk upgrade sket servis tu..

      Delete
  2. New link for anoxtravel
    www.keretasewalangkawi.biz
    www.anoxtravel.com

    We offer the cheapest car rental price in langkawi

    ReplyDelete
  3. langkawizamarisa.blogspot.com
    whatsapp : +60142410303 / +60175176467

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya upkan nombor ke dalam list diatas. Letak di nombor 2. Service customer elok2 ye..

      Delete
    2. Viva Ada?8hrb ke 11hrb march

      Delete
  4. BCR LANGKAWI HOLIDAYS SDN BHD
    Trusted Car Rental langkawi
    direct whatsapp Bang chik
    http://www.wasap.my/60133508430

    ReplyDelete
    Replies
    1. Price bagi dgn mention kat website berbeza. Website just mention normal season & peak season. Bila WA bagi harga weekend plak. Mention la website klau harga weekend tu harga lain.

      Delete
  5. IMSYIE DREAM SERVICE
    Kereta Sewa n Hotel Reservations
    FREE GIFT FOR CUSTOMERS SERVICE
    http://www.wasap.my/60125205321
    http://www.wasap.my/60174201342

    ReplyDelete
  6. http://langkawi-kereta-sewa.blogspot.my/?m=1
    http://www.wasap.my/60175319393

    ReplyDelete
  7. Assalam. Terima kasih atas segala info yg dipaparkan. Semua baguih2 belaka kecuali car rental. 1.konon kereta baru tapi bermasalah. 2.kena peras ugut bayar konon ada calar walhal masa ambik kereta tu dah calar balar. Konon baru tapi mmg calar merata2. Kalau nak ambik gambar semua calar masa terima kot tak terambik. Panggil ke parking lot dan cara gengster peras duit. Dari sewa berpatutan dah jadi cekik darah. Saya tak halalkan duit tu
    Kenangan pahit ke langkawi.

    ReplyDelete
  8. Terimakasih atas semua info yg dipaparkan. Berguna. Cuma bab sewa kereta tu kami kena cekik darah dan ditipu. Dari list sini. Bang Chik kami tak halalkan duit yg diperas kat parking lot serupa gangster. Kereta yg konon baru calar balar. Kami pun xterpikir nak ambik gambar (semasa pickup) setiap satu calar sbb banyak sgt. Last2 kami yg kena bayar calar yg sedia ada. Dari harga berpatutan dah jadi kenangan pahit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ atas perkongsian. Rasanya sgt berguna untuk pembaca lain. Saya turut simpati.

      Jadi amalan saya, saya sewa Kereta, memang saya akan cek calar2 yg sedia ada dan ambil gambar. Kemudian Akan minta owner tanda bahagian yg sedia bercalar....takut jadi mcm ni la.... memang pahit kalau kena....

      Delete
    2. Salam.. bosku mat darat.. sy dari langkawi zamarisa car rental ingin di maklum kan kami telah bertukar jenama & cont number kepada ( LZ car Rental And Management ) whatsapp Link: www.wasap.my/60193075757
      call +60193075757 / +601164540303 terimakasih atas kerjasama and..

      Delete
  9. sy ada menawarkan kereta sewa dengan harga berpatutan..InsyAllah puas hati..boleh wasap saya: Dalila 017 9580994/ call 011 10400994

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ambil kereta dan return kereta di jeti kuah?
      Wsp sy jika boleh
      012-8822348

      Delete
  10. the legend resources Langkawi car rental services

    Mukim ulu Melaka, Langkawi, Kedah
    019-458 8180

    https://g.co/kgs/fHcq6s

    ReplyDelete
  11. BCR LANGKAWI HOLIDAYS SDN BHD
    Trusted Company Car Rental
    https://langkawi-bcrentcar.com/?v=75dfaed2dded

    ReplyDelete
  12. Tempah di web https://www.suharacarrental.com

    harga di website sudah betul. bayar deposit sahaja.

    terima kasih admin :)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum..
    Kami Dari Lz Car Rental And Management Telah Bertukar WhatsApp Number Kepada www.wasap.my/60193075757 Dan Hotline Number Kepada +60193075757 / +601165640303 Terima Kasih Atas Kerja Sama Anda..

    ReplyDelete
  14. Salam Bosku.. Sy Zamri Dri langkawi ( LZ Car Rental ) kami dah bertukar nama dan Cont Number.. kepada LZ Car Rental And Management
    whatsApp : www.wasap.my/60193075757
    Hotline Number : +60193075757 / +601165640303

    ReplyDelete

Komen dan cadangan dari pembaca amat di alu-alukan.Walau bagaimana pun Mat Drat mengambil sedikit masa untuk membalas komen atau sebarang pertanyaan.