Saturday, 1 August 2020

TEMPAT MAKAN BEST / SEDAP DI MARINA ISLAND RESORT / LUMUT


TEMPAT MAKAN BEST / SEDAP DI MARINA ISLAND RESORT LUMUT

TEMPAT MAKAN BEST / SEDAP DI MARINA ISLAND RESORT / LUMUT

Malam di Marina Island Pangkor, Mat Drat makan di Medan Ikan Bakar Teluk Muroh.
Selain Medan Ikan Bakar Teluk Muroh, Mat Drat senaraikan tempat lain untuk makan yang mungkin sama citarasa dengan Mat Drat.

1. Nasir Garage Cafe
2. Kaki Lepak Barber Cafe
3. Cendol Buloh Padang Tembak
4. Warung Ibu

Sebelum tu, jemput baca entry sebelum ni.

1. Medan Ikan Bakar Teluk Muroh - Sedap dan Murah di Lumut
Kawasan Teluk Muroh ni, ada jeti nelayan. Jadi boleh la consider untuk makan seafood di Medan Ikan Bakar Teluk Muroh ni.

Lokasi : Teluk Muroh.
Waktu : 5.00 petang
Harga : Lihat menu

Google Map : Map Medan Ikan Bakar


Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Medan Ikan Bakar Teluk Muroh
Gambar : Facebook

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Medan Ikan Bakar Teluk Muroh
Gambar : Facebook



Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Sebelum mula memilih, tengok la harga dulu ye.
Seefood ni!!

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Sessi memilih.
Ikut yang berkenan dan isi dalam poket.

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Udang-udang memang fresh

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Ketam pun segar-segar
Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Cukup la... 
Biar sikit-sikit tapi banyak jenis/menu


Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Harga semasa..Berubah-ubah ye.
Harga per 100 gram siap masak


Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Suasana di dalam kedai/ medan ikan bakar

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Datang awal ye, kalau lambat, penuh

Jemput makan...

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh Tempat Makan Sedap Lumut Setiawan Pangkor Ipoh
Boleh mula amakan dah...

Sotong... fresh.
Gambar FB ni




2. Nasir Garage Cafe 
Satu lagi pilihan jika nak makan. Mat Drat perasan waktu tiba di Lumut ni.
Tapi dah malam tu makan di Medan Ikan Bakar Teluk Muroh, jadi tak makan la kat situ untuk dinner.

Lokasi : Kampung Tebing Rabak. Tepi simpang 4. Senang nak jumpa.
Waktu : 5.30 petang
Harga : Lihat menu

Facebook Page : 


Boleh click link google map, dan view gambar-gambar di lokasi.



3. Kaki Lepak Barber Cafe 
Lepas makan malama di medan ikan bakar tu, Mat Drat meronda-ronda sekitar Lumut dan Marina Island Pangkor.

Kemudian cari cafe untuk lepak-lepak sambil pekena kopi.

Kaki Lepak Barber ni, kira cafe-cafe hispter juga la. Konsep menarik. Nak dinner boleh, nak lepak-lepak pun boleh.

Malam minggu, agak ramai yang melepak/minum di sini ye. 

Lokasi : Marina Island Resort. Senang nak jumpa. Lepas jambatan boleh nampak cafe ni.
Waktu : 4.00 petang
Harga : Lihat menu

Facebook Page : 

Boleh click link google map, dan view gambar-gambar di lokasi.


TEMPAT MAKAN BEST / SEDAP DI MARINA ISLAND RESORT / LUMUT Kaki Lepak Barber Cafe
Kaki Lepak Barber Cafe
Gambar - Facebook Page


TEMPAT MAKAN BEST / SEDAP DI MARINA ISLAND RESORT / LUMUT Kaki Lepak Barber Cafe
Antara Menu Kaki Lepak Barber Cafe

Antara Menu Kaki Lepak Barber Cafe

Antara Menu Kaki Lepak Barber Cafe



4. Cendol Buloh Padang Tembak
Selepas Check Out, boleh la singgah sini. 
Tak pun, petang-petang pun bolej ke sini.
Best makan cendol kat sini, dengan suasana dikelilingi pokok buloh.
Cuma ingat, kalau nak berhenti makan lepas check-out, better awal. Kalau lewat sikit, memang penuh. Ye la, yang check-out ramai ambil peluang singgah nak merasai cendol di sini.

Lokasi : Kg Padang Tembak, Lumut. Tepi jalan.
Waktu : 7.00 pagi-3.00 petang
Harga : Lihat menu

Facebook Page : 


Boleh click link google map, dan view gambar-gambar di lokasi.

Cendol Sedap Lumur Cendol Buloh Padang Tembak

Cendol Sedap Lumur Cendol Buloh Padang Tembak




5. Warung Ibu
Ini pilihan untuk sarapan pagi dan makan tengah hari. Banyak pilihan makanan dan harga pun okey.

Sebenarnya, disepanjang jalan di area sini banyak warung, gerai dan restoran yang sajikan makanan.

Ronda-rondalah area sini.

Ini cadangan Mta Drat sahaja.

Lokasi : Jalan Teluk Batik. Tepi jalan.
Waktu : 7.00 pagi-3.00 petang
Harga : Lihat menu

Facebook Page : 
Google Map : Map Warung Ibu


Boleh click link google map, dan view gambar-gambar di lokasi.

Nota :
Trip ni sebelum PKP. 

~Mat-Drat ~

Kalau rasa bermanafaat, boleh share. 👇👇👇

Share link ke Whatsapp, nanti nak refer semula senang. !! 

3 comments:

  1. Nak pegi..tapi office tak bagi hijrah negeri lagi buat masa sekarang

    ReplyDelete
  2. wahhhhh bestnya boleh makan ketam harga RM6 je sekilo! Murah sangat tu. Kalau dekat sini memang tak dapat la. Fresh pulak tu semua seafood!

    ReplyDelete
  3. Murahnya seafood. Berbaloi jugaklah kalau order makan. Kalau ada rezeki pegi sana boleh lah makan sekali

    ReplyDelete

Komen dan cadangan dari pembaca amat di alu-alukan.

Walau bagaimana pun Mat Drat mengambil sedikit masa untuk membalas komen atau sebarang pertanyaan.