Sunday, 26 January 2020

WATERPARK DESARU COAST - Tiket Murah Adventure Waterpark Desa Park

Tiket Murah Adventure Waterpark Desa Park

DESARU COAST

Desaru Coast ni baru dibuka sekitar Julai 2019 yang lalu, kini makin dikenali sebagai salah satu destinasi percutian, bukan sahaja untuk warga Johor, tetapi untuk pelawat dari negeri-negeri lain. Malahan dari negara jiran juga mulai datang ke sini.

Dan sejak kebelakangan ni banyak juga aktiviti-aktiviti untuk mempromosikan Desaru Coast ni di adakan. Paling Mat Drat ingat adalah gathering Desaru International Bike Week 2019 (DIBW 2019) yang diadakan pada September 2019 hari tu.

Memang meriah sebab satu Malaysia turun, penuh kawasan Desaru tu. Siap pemilik motorsikal dari Singapore dan Thailand pun sanggup datang sekali. Dan pastinya kehadiran TMJ, menjadikan acara tu semakin menarik.

.............................................................................

ADVENTURE WATERPARK DESARU COAST

Tarikan utama di Desaru Coast sudah pastinya "Adventure Waterpark Desaru Coast".

Bagi Mat Drat, waterpark di sini boleh la di bayangkan seperti Sunway Lagoon cuma sizenya lebih besar.

Kalau dibandingkan dengan Legoland Waterpark, Mat Drat rasa 'ride' di sini lebih menarik dan 'meriah'.

Apa yang specialnya di Adventure Waterpark Desaru Coast ni??

Ombak Buatan / Wavepool
Ombak buatan di sini merupakan antara terbesar di dunia dan terbesar di South East Asia. Kolam buatan ni dipenuhi dengan lebih 4 million gallon air dengan keluasan hampir 3 ekar. Memang luas dan memang besar.

Ride Menarik
Selain ombak buatan (wavepool), banyak lagi tempat dan aktiviti menarik di sini. Antaranya
  • Penawar River - Longest Lazy River in Malaysia
  • Kraken's Revenge Roller Coaster & Spalshing Flume Ride
  • Super Twister
  • The Tempest
  • Swingging Ship
  • Penawar Fall
Boleh layari laman web Adventure Waterpark Desaru Coast  untuk detail ride-ride yang ada di sini.
.............................................................................

Harga Tiket Desaru Waterpark
Nak jimat belilah secara online di laman web atau melalui KLOOK

One-Day entry : per person   (Harga online pada 27.01.2020

 Adult 
(12-59)
Child / Senior
(3-11) / (60+)
  Regular   RM 128
 (Normal RM 151)
RM 96
 (Normal RM 113) 
Mykad  RM 121RM 90


Two-Day entry : per person   (Harga online pada 27.01.2020)

 Adult 
(12-59)
Child / Senior
(3-11) / (60+)
Regular  RM 219
 (Normal RM 151)
RM 164
 (Normal RM 113) 
  Mykad  RM 196RM 147

Klook.com
Klook.com

.............................................................................






HOTEL DI DESARU COAST

Ada beberapa hotel di sini, boleh pilih ikut budget masing-masing. Antaranya ;


Hard Rock Hotel Resort


 The Westin Desaru Resort


Sand & Sandals Desaru
Beach Resort & Spa



Tunamaya Desaru Coast


.............................................................................

Homestay Di Desaru Coast

Jika datang dengan ahli keluarga yang ramai, pilihan Homestay mungkin lebih menjimatkan. 

Mat Drat cadangkan cuba cari menggunakan AIRBNB. Mat Drat kalau mencari penginapan homestay/ apartment/ kondominium, memang biasanya cari melalui AIRBNB.

  AIRBNB Dengan diskaun kredit RM 120    

Bagi yang nak booking melalui airbnb, boleh redeem rebet diskaun dengan link ni di bawah.

Bagi yang belum tahu, Airnb ni platform booking 'homestay' asalnya. Kini Airbnb tawarkan pelbagai service di platform mereka. Hotel pun dah ada yang iklankan bilik mereka di Airbnb.

Mat Drat kalau nak jimat, kadang-kadang tu mencari penginapan di Airbnb sahaja. boleh dapat apartment atau kondo yang selesa pada harga murah.

👉👉 Claim rebate diskaun Airbnb RM 165.


Nilai kupon ni berubah-rubah, bergantung pada waktu promosi. Skrg RM 165.

Ada 2 diskaun yang boleh dituntut
1. Rebat RM 120 untuk penginapan yang jumlah booking melebihi RM 290.
2. Rebat RM 45 untuk tempahan aktiviti di Airbnb.


Kredit diskaun ni untuk 1st time user je. Kalau dah ada akaun, daftar la pakai nama wife ke, tak pun create je akaun baru dengan email lain. Kalau dapat RM165 diskaun, banyak jimat tu...

Dah daftar nanti, kredit akan masuk ke akaun dan valid untuk tempoh 1 tahun. Boleh guna di serata dunia, bukan di sini sahaja.

Pilih lah nak booking unit melalui airbnb di apartment/homestay mana. Ikut berkenan yang mana satu. Boleh guna untuk booking di serata dunia, bukan di sini sahaja.

Jadi nak dapat RM 120 tu,

- Klik LINK di atas dan daftar akaun
- Buat tempahan dalam masa 1 tahun.
- Nilai reservation melebihi RM 290 (termasuk fee-fee lain)
- Jadi, tempahlah unit (cari yang mahal sikit atau tambah hari) untuk jadikan lebih RM290.
- Pastikan bila nak bayar, jumlah bayaran dah ditolak dengan kredit yang diberi

Ingat :
Masa view unit sblum booking
- pastikan lokasi 
- perhati bilangan bed dan bedroom. Ada yang studio unit.
- Lihat juga service fee, celaning fee dll. 

Pengalaman Mat Drat : 
Mat Drat pernah menginap melalui tempahan AIRBNB di ;
- Puteri Harbour (Kondominium)
- Taiping (Apartment/Kondo)
- Edinburgh Scotland (Bilik di rumah owner)
- Kuantan (Kondo Resort Residensi)
- Beserah Kuantan ( Kondo Resort)


Cadangan : 
Ada beberapa homestay / apartment / kondo yang boleh dipertimbangkan di area Desaru Coast ni.

Mat Drat senaraikan 2 unit sahaja, nanti klik salah satu dan boleh lihat unit-unit berdekatan yang lain.



Desaru Utama Escadia


Desaru Homes - Bdr Penawar


.............................................................................

IRONMAN 70.3 - DESARU COAST

Beberapa bulan lepas juga Mat Drat ada hadiri majlis pelancaran IronMan 70.3 Desaru,  di mana Desaru Coast menjadi salah satu penaja utama. Waktu lihat penjelasan dari pihak mereka, memang menarik Desaru Coast ni.

👇👇
https://mat-drat.blogspot.com/2019/09/ironman-703-desaru-2020-desaru-coast.html


~Mat-Drat ~

Kalau rasa bermanafaat, boleh share. 👇👇👇

Share link ke Whatsapp, nanti nak refer semula senang. !! 


No comments:

Post a Comment

Komen dan cadangan dari pembaca amat di alu-alukan.

Walau bagaimana pun Mat Drat mengambil sedikit masa untuk membalas komen atau sebarang pertanyaan.