Wednesday, 15 January 2020

Kupon Rebate Diskaun Airbnb Murah


Kupon Rebate Diskaun Airbnb Murah


Sejak kebelakangan ni, Mat Drat kerap juga booking penginapan dengan Airbnb ni .

Bagi yang belum tahu, Airnb ni salah satu platform untuk booking penginapan. Dulunya ia lebih kepada 'homestay', atau owner sewakan ruang di rumah, dan kini Airbnb dah tawarkan pelbagai service di platform mereka. Hotel pun banyak yang dah iklankan bilik mereka di Airbnb.


Mat Drat kalau mencari apartment atau homestay, biasanya akan cari melalui Airbnb. Kalau bilik hotel, lebih selesa melalui booking.com atau agoda seperti biasa.
Bagi yang nak booking melalui airbnb, boleh redeem kupon diskaun dengan link ni

👉👉   Claim rebate diskaun Airbnb sehingga RM 165. 

Nilai kupon ni pun berubah-rubah, bergantung pada waktu promosi yang airbnb bagi.

Tips dan Syarat nak RM 165
Ada 2 diskaun yang boleh dituntut untuk RM 165 ni, (waktu entry ni dituis)
1. Rebat RM 120 untuk penginapan yang jumlah booking melebihi RM 290.
2. Rebat RM 45 untuk tempahan aktiviti di Airbnb.

Ingat
1. 1st time user
- Kupon diskaun ni untuk 1st time user je.
- Kalau dah ada akaun, daftar la pakai nama wife ke, tak pun create je akaun baru dengan email lain.
- Kalau dapat RM165 diskaun, banyak jdapat imat tu... 

2. Perlu lebih RM 290
- Kupon ni hanya valid untuk jumlah tempahan bernilai RM 290 ke atas.
- RM 290 tu termasuk caj yang macam-macam tu, bukan harga bilik sahaja.

- Maknanya service fee, cleaning fee dan fee-fee lain juga diambil kira.


3. Valid 1 tahun
- Diskaun / rebete ni hanyavalid jika tempahan di buat dalam masa 1 tahun dari pendaftaran.
- Dah daftar, boleh booking terus unit yang masih kosong sebelum unit disambar orang lain.
- Atau daftar bila nak booking nanti (save link ni, nanti senang nak register akaun dan claim m rebat diskaun)



Ingat

1. Caj lain-lain
Nak booking dengan Airbnb ni, kena rajin survey sikit. Kadang-kadang tu kondominum yang sama, harga berbeza. Sebabnya, owner letak caj macam-macam... service fee la, cleaning fee la... mcm-mcm fee. Jadi pilih la kalau kita puas hati dengan unit dah harga yang ditawarkan.
2. Baca review
Jangan lup abaca review pengguna sebelum untuk gambaran keadaan unit yang kita nak sewa atau pun keadaan sekeliling.

Ni contoh apartment yang Mat Drat sewa kebelakangan ini
1. Puteri Harbour
2. Taiping
3. Edinburgh Scotland

~Mat-Drat ~

Kalau rasa bermanafaat, boleh share. 👇👇👇

Share link ke Whatsapp, nanti nak refer semula senang. !! 

 

No comments:

Post a Comment

Komen dan cadangan dari pembaca amat di alu-alukan.

Walau bagaimana pun Mat Drat mengambil sedikit masa untuk membalas komen atau sebarang pertanyaan.