Wednesday, 17 July 2019

Code Kupon Diskaun Klook - Klook Discount Coupon Code



Entry ni Mat Drat senaraikan kod-kod kupon diskaun KLOOK.

Selain kupon diskaun, boleh juga beli tiket dengan harga diskaun yang diberikan.


Klook.com
.....................................................................

Kod Kupon Diskaun / Discount Code Coupon 2020



 CODE: GRABKLOOKMY  
Kupon : RM OFF
T&C Apply : Rujuk klook.com


 CODE: KLOOKIT100  
Kupon : RM 100 off
Used By : 31 Dec 2019
T&C Apply : Rujuk klook.com









 CODE: MYAUJUL  
Kupon : RM 40 OFF
Activities : Any Australia Activities
Minimun Spend : RM 800
Use / redeem by 31 July 2019
T&C Apply : Rujuk klook.com


 CODE: MYSGJUL  

Kupon : RM 20 OFF
Activities : Any Singapore Activities
Minimun Spend : RM 400
Use / redeem by 31 July 2019
T&C Apply : Rujuk klook.com



Apa tu KLOOK ?

Mat Drat share sikit pasal KLOOK ni.
  • Klook ni satu flatform untuk kita beli pakej tour, tiket entrance taman tema, tempat lawatan dan seumpamanya pada harga diskaun. 
  • Kebiasannya product-product dan servis-servis yang dijual adalah yang berkaitan percutian.
  • Ia sebagai orang tengah / ejen menjual tiket. 
  • Pembelian boleh dibuat melalui laman web atau mobile app
Contoh
Katakan kita nak bercuti ke Korea atau Jepun, untuk lebih jimat kita boleh beli tiket sesuatu tempat yang nak dilawati melalui KLOOK ni, harga yang dijual di Klook adalah pada harga diskaun.

Paling dekat kita lihat contoh di Malaysia pula. Katakan kita nak ke Legoland atau Sunway Lagoon contohnya, beli tiket di klook ni lagi jimat sebab kita dapat beli harga diskaun berbanding beli terus di kaunter. 

Contoh (atau nak lebih faham) , boleh baca di entry 

..............................................


Antara Tiket Murah di KLOOK

Mat Drat share beberapa pakej yang ditawarkan oleh Klook. Klik sahaja mana satu yang berkenan dan gunakan kod yang Mat Drat share di bawah.


Lokasi di JOHOR BAHARU 

Klook.com



......... Lokasi di Kuala Lumpur  

Klook.com


Klook.com


Klook.com



......... Lokasi di PAHANG

Klook.com



......... Lokasi di IPOH  

Klook.com







.............................................................................

Cara guna kod diskaun

Senang sahaja... Kalau nak guna kupon yang Mat Drat share ni... 
  1. Klik KLOOK dari link blog Mat Drat ni
  2. Pilih Aktiviti yang dingini
  3. Masukkan KOD yang ingin digunakan semasa di check-out page
  4. Masukkan payment detail untuk lengkapkan pembelian.
  5. Check email untuk voucher / tiket pembelian.




Kod-kod ni Mat Drat perolehi dari KLOOK sendiri dan juga dari laman web KLOOK dan juga Facebook KLOOK. 


Untuk syarat dan kupon-kupon terkini, boleh juga cuba layari laman web KLOOK, mungkin ada yang Mat Drat tak sempat update atau terlepas pandang.

Laman Web Klook : 👉👉 https:klook.com







~Mat-Drat ~

Kalau rasa bermanafaat, boleh share. ðŸ‘‡ðŸ‘‡ðŸ‘‡

Share link ke Whatsapp, nanti nak refer semula senang. !! 

19 comments:

  1. Bagus entry ni bila berkongsi diskaun berkaitan sesuatu tetapi mungkin Mat Drat boleh explain and elaborate more about klook. Maybe ada yang tak tahu dan ada juga yg jenis tak rajin nak klik lain² link ntk tahu lbh lanjut. Just my two cent. 😀

    ReplyDelete
  2. waa thanks yea share coupon code nii 😁

    ReplyDelete
  3. Bestnya klook ni! Memudahkan dan jimat pulak tu. Kaki travel mesti kena ada ni. Untuk group mesti lagi jimat! :D

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing the coupon codes! Kot sesiapa nak guna tu boleh la jimat jimat sikit kan.

    ReplyDelete
  5. banyaknya code kupon!! tapi iza tak pernah guna KLOOK. Macam mana nak guna? hahah. Tetipa blank kejap. Ok maybe kena try download apps dulu kan?

    ReplyDelete
  6. Wahhhh bestnya. Thanks for sharing. Nnt boleh guna coupon code ni!

    ReplyDelete
  7. Nad pun memang selalu guna Klook ni, senang dan murah, Ni akan datang nak pergi Korea boleh la guna coupon code yang ada hehe. Thank you for sharing! Nad follow sini #28

    ReplyDelete
  8. Banyak dengar pasal Klook ni. ramai kawan-kawan nak travel suka guna bnda ni. banyak jimat katanya. macam2 ada.

    ReplyDelete
  9. Mouse mommy pun gemar guna KLOOK untuk beli ticket masuk KidZania, harga lagi berbaloi daripada beli kat kaunter terus.

    ReplyDelete
  10. Wahhh thank you so much. nak bookmark page ni la.

    ReplyDelete
  11. Yeay!
    Boleh la nak rancang percutian keluarga nie. Berjimat sikit kan.
    Memang pernah try Klook sebelum nie.

    ReplyDelete
  12. Okay memang nak try KLOOK ni. Memang ada rancang nak ke Johor hujung tahun ni, bolehlah usya Klook untuk lebih penjimatan.

    ReplyDelete
  13. wah...
    aida ni ntah bila boleh bercuti, matdrat.
    heboh la dgna anak2 nak exam. tuisyen.
    rinduuuuuuuu nak holiday!

    ReplyDelete
  14. first time tahu pasal KLOOK ni, boleh try nanti bila nak travel. Jimat sikit bajet bercuti nanti. Thanks!

    ReplyDelete
  15. Wahhh.. Pertama kali LeYa dengar tentang aplikasi Klook ni. Bolehlah nanti daftar dan gunakannya. Thanks

    ReplyDelete
  16. Oh bagusnya info ni.. Jimat sangat dari xda diskaun bg yg rajin bwk family gi cuti2 Malaysia tu eloklaj dptkan diskaun code ni

    ReplyDelete
  17. Tak pernah dengar Klook. Menarik!!!!

    ReplyDelete
  18. Berguna ni. Thanks sharing kupon code ni semua

    ReplyDelete

Komen dan cadangan dari pembaca amat di alu-alukan.

Walau bagaimana pun Mat Drat mengambil sedikit masa untuk membalas komen atau sebarang pertanyaan.