Thursday, 1 September 2016

Cuti Cuti Malaysia ke Legoland

Entry ni hanya ingin berkongsi sedikit gambar semasa kami kesana sedikit masa dahulu.





mat-drat.blogspot.my
Legoland Malaysia



Kami tiba awal, jadi beratur untuk beli tiket pun tidak sampai 5 minit. Tiket saya beli secara walk-in sahaja kerana saya gunakan kupon buy one free one.


Baca Entry saya sebelum ini  >>   Harga Tiket Legoland  



Sebelum kami berpecah kepada 2 kumpulan, kami bergambar terlebih dahulu di sekitar Legoland sebelum pengunjung ramai.

mat-drat.blogspot.my
Kuala Lumpur di Legoland

mat-drat.blogspot.my
KLCC di Legoland

mat-drat.blogspot.my
Airport di Legoland.... tapi tak tahu airport apa

mat-drat.blogspot.my
Pelabuhan di Legoland.... Port Klang ?? Pasir gudang Port ? West Port ??


mat-drat.blogspot.my
Cuba teka.... replika di belakang tu bangunan di bandar mana?

mat-drat.blogspot.my
Kuil .... Vietnam ?? Indoesia ?? Tak sempat nak baca

mat-drat.blogspot.my
Detail depa buat dengan lego

mat-drat.blogspot.my
Once Upon A Time in China IV!!

mat-drat.blogspot.my
Taj Mahal.... mahal gambar ni


Selepas selesai sessi bergambar di area sini.... kami berpecah. Bila dah berpecah, hanya ada gambar anak-anak saya yang kecil sahaja. Anak-anak yang dah nak remaja dan remaja, tiada gambar dalam simpanan saya. Nasib mereka pulak tak berapa baik, gambar mereka hilang bersama hand phone anak sulong beberapa hari selepas balik dari Legoland.


mat-drat.blogspot.my
3 kali main... panjangggg beratur dan lama nak dapat turn semula.

mat-drat.blogspot.my
Part yang paling anak-anak suka. Naik kereta bomba dan padam kedai terbakar.

mat-drat.blogspot.my
Ride yang paling mencabar kami naik....

mat-drat.blogspot.mymat-drat.blogspot.my




Nak main ride ni... elok sediakan baju hujan nipis. 

Untuk yang berani, boleh la try ride ni. 

Buang duit....hu hu hu


Sekitar jam 4 petang, kami berkumpul di pintu masuk ke Legoland Water Theme Park. Cukup semua anggota baru  kami masuk ke Water Theme Park. Tiket kombo sehari, jadi kena pakai hari ni juga.

Berendam la anak-anak saya di sini sehingga theme park ini di tutup jam 7 malam. Anak-anak masih belum puas bermain air walaupun dah 3 jam di sini tapi pihak Legoland suruh balik dah.....


mat-drat.blogspot.my







mat-drat.blogspot.my
Masa untuk balik...


Dan terus balik ke homestay kami menginap di Taman University.

~mat-drat~

Baca Juga Entry saya 

No comments:

Post a Comment